VEELGESTELDE VRAGEN OVER KAAKCHIRURGIE

Hieronder worden enkele veelgestelde vragen over kaakchirurgie (ook wel Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) genoemd) beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van meer informatie.

Bent u patiënt en u heeft een kaakchirurg nodig?

U kunt ons voor meer informatie of als u vragen heeft

Tel: 085-0189440
E-mail: info@kaakchirurgie365.nl

Heeft u al verwijzing?

Leest u dan deze -> patiënteninfo

Helaas, op dit moment bieden wij geen behandelingen onder narcose aan. Wel kunt u in aanmerking komen voor sedatie. Informeer bij ons.

Kaakchirurg is een medisch-specialist en om die reden heeft u altijd een verwijzing nodig van een andere arts, bijvoorbeeld van uw huisarts of tandarts.

Indien u geen geen eigen tandarts heeft en een kaakchirurg nodig heeft dan kunt u 2 dingen doen;

U kunt ons bellen voor meer informatie of als u vragen heeft

Tel: 085-0189440
E-mail: info@kaakchirurgie365.nl

De kosten voor een behandeling door een kaakchirurg worden vergoed uit de basisverzekering. U betaalt bij vergoeding uit de basisverzekering wel uw eigen risico, precies zoals u dat gewend bent van andere medische specialisten.

Implantaten zijn niet altijd verzekerd, soms komen ze voor uw eigen rekening. Alleen een ‘klikgebit’ komt in aanmerking voor vergoeding door uw zorgverzekeraar. Dat moet uw zorgverzekeraar vooraf beoordelen en akkoord geven. Hiervoor geldt wel een eigen bijdrage die jaarlijks wordt bepaald.

Op het moment dat u uw eerste afspraak bij ons maakt, kijken we goed wat er wel of niet verzekerd wordt. Wij informeren u over de mogelijkheden betreffende uw vergoeding. Mocht er tijdens het behandeltraject iets veranderen, dan vragen wij indien nodig een nieuwe machtiging aan bij uw verzekering en ontvangt u van ons een nieuwe begroting.

De kosten van een kaakchirurgische behandeling variëren per patiënt en per behandeling. Tijdens een consult met de kaakchirurg zal duidelijk worden wat de kosten zijn van uw specifieke behandeling.

Bij vragen over uw ziektekosten en zorgverzekering adviseren wij u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. U kunt ook altijd contact met ons opnemen.

Na een behandeling bij de kaakchirurg – zoals het laten verwijderen van een verstandskies, een wortelpuntoperatie of wortelkanaalbehandeling – is het mogelijk dat u napijn ervaart aan de kaak of wang. De hoeveelheid napijn verschilt van patiënt tot patiënt en is moeilijk te voorspellen. Een pijnstillend middel als paracetamol kan helpen om de pijn te onderdrukken. Indien de napijn erg hevig is of na enkele dagen aanhoudt, neem dan contact met ons op.

Om de behandeling pijnloos te laten verlopen gebruikt de kaakchirurg een plaatselijke verdoving die na twee tot vier uur uitgewerkt is. Indien de kiezen in de onderkaak zijn behandeld, kan het voorkomen dat u na het uitwerken van de verdoving, in de onderlip of tongrand een verdoofd gevoel ervaart. Indien dit gevoel blijft bestaan in de dagen na de behandeling, neem dan contact met ons op.

Na de behandeling mag u gedurende zes uren niet eten. Wij raden u aan gedurende deze periode zeer warme of zeer koude alcoholhoudende dranken en hard voedsel te vermijden. Ook raden wij u aan niet te roken in de eerste dagen die volgen op de ingreep.

Sommige patiënten zijn angstig voor de kaakchirurg. Onze kaakchirurg neemt graag de tijd voor u en stelt u helemaal gerust. In sommige gevallen wordt er medicatie voorgeschreven, die van tevoren ingenomen dient te worden. Deze medicatie zorgt ervoor dat u zich meer ontspannen voelt tijdens de behandeling onder plaatselijke verdoving.

Nee, bij ons kunt u niet terecht voor behandeling van slaapapneu